Je bekijkt nu De 8 beste ideeën voor fotobehang in de slaapkamer

De 8 beste ideeën voor fotobehang in de slaapkamer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Wat is de eerste ruimte die je ziet nadat je wakker wordt? De muren van je slaapkamer, natuurlijk! Slaapkamers zijn ongetwijfeld één van de belangrijkste ruimtes in een huis waar mensen het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Multifunctionele kamers waar je kunt rusten, studeren en eventueel werken. Je moet dus goed nadenken over hoe je het wilt inrichten, zorgvuldig plannen wat voor soort sfeer je wilt creëren. Het beste fotobehang voor de slaapkamer is dat wat perfect afgestemd is op de inrichting van je slaapkamer en dat het beste aansluit bij jouw persoonlijk smaak. Voor wat inspiratie, hier een blog met de 8 beste fotobehang ideeën.

Table of Contents

Wakker worden midden in de natuur

Wat is lekkerder dan dagelijks wakker te worden midden in de prachtige natuur. Veel van de beste fotobehang ideeën zijn natuurafbeeldingen, strand, bergen, een groene weide of midden in het bos . Het buitenleven naar binnen halen is een geweldige manier om een rustige ruimte te creëren en het ideale fotobehang voor buitenmensen. Bijvoorbeeld dit behang met een bosmotief; een houten inrichting zou perfect passen bij dit mooie bos.

Fleur je dag op met bloemen

Genoeg keus in fotobehang met bloemen. Zet je slaapkamer in de bloemen, het  zorgt voor een natuurlijke, feestelijke beleving. Hou niet vast aan het traditionele bloemetjes behang, maar kies voor prachtige kleurrijke foto’s of detailopnames van bloemen. Bijvoorbeeld het onderstaand design met een uitvergrote bloem in detail. Dit fotobehang zorgt voor een ontspannen sfeer en heeft ook een nostalgisch tintje krijgt dat zowel troost biedt als stijlvol is.

Klassieke kunst voor de eeuwigheid

Een op klassieke kunst geïnspireerd fotobehang geeft je moderne slaapkamer een  klassieke uitstraling met de grandeur van een museum. Tijdloze klassieke kunst als foto behang hoeft niet stoffig of ouderwets te zijn. Om het fris en actueel te houden, kies je een traditioneel geïnspireerd patroon in gedempte, moderne kleuren zoals oranje of groen.

Een upgrade met luxe damast

Fotobehang met damast is tijdloos en geeft je slaapkamer een koninklijke uitstraling.  Damast fotobehang ontleent het design van de mooie geweven kledingsstoffen uit de tijd van de middeleeuwen, een adellijke stof die weelde en luxe ademend. Als je van een luxe klassieke, koninklijke sfeer houdt, is een op damast gebaseerd fotobehang een perfecte keuze voor je slaapkamer.

Kies voor een spannende foto

Update je slaapkamermuur met een geheimzinnige en spannende foto. Je waant je in een andere wereld waar nog veel valt te ontdekken, zo creëer je avontuurlijke dromen. Dit type fotobehang kan je het best gebruikt op één muur, het geeft je slaapkamer ineens meer karakter. Ideaal om een dynamisch middelpunt te creëren in een een moderne slaapkamer, ongeacht de vorm of grootte van de kamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit fotobehang oude stalen deur met daarachter de illusie van een spannende, gevaarlijke ruimte. Je slaapkamer wordt zo mysterieus en uniek.

Maak van je kamer een kunstwerk

Van aquarellen tot lijntekeningen, met fotobehang maak je van je slaapkamer een persoonlijk kunstwerk, een artistiek hoogstandje met mooie kleurijke details. Kijk eens naar dit aquarel ontwerp; de combinatie van kleuren met honderden tinten en verborgen patronen lijkt meer op een meesterwerk schilderij dan op een behang.

Bekijk het eens zwart wit

Zwart-wit is een klassiek slaapkamerthema, maar het wordt een stuk moderner als werkt met met een grafisch, opvallend zwart-wit fotobehang. Het hoeft dus niet gebonden zijn aan ouderwetse patronen. Je kunt een aansprekend en krachtig fotobeeld omzetten naar zwart-wit creëer zo een modern krachtig beeld in je slaapkamer. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de natuur, dieren of voorwerpen, zoals dit fotobehang met zebra’s. Het zwart-wit thema in een modern jasje.

Sprookjesachtige dromen

Begin te dromen nog voor je de ogen sluit. Het ideale fotobehang brengt sprookjes tot leven, ideaal voor de kinderkamer of voor jezelf. Geef de slaapkamer van je kind een make-over met een magisch fotobehang dat tot de verbeelding spreekt en ook speels en leuk is. Kinderen zijn dol op behang, dus het is een geweldig idee om er een themakamer van te maken. Met een fotobehang kun je hun kamer omtoveren tot een dierentuin, een sprookje, een pretpark of kies voor een favoriete fantasieheld.

Dit waren de 8 beste fotobehang ideeën voor de slaapkamer, we hopen dat het je helpt een keuze te maken. Natuurlijk zijn er nog duizenden andere mogelijkheden. Helemaal persoonlijk en uniek is fotobehang op basis van je eigen foto. Upload hier je eigen foto en wij leveren het perfecte fotobehang.

Meer weten over de mogelijkheden van fotobehang? Bekijk dan ook onze andere blogs.