Je bekijkt nu Hoe kies je de perfecte muur voor fotobehang?

Hoe kies je de perfecte muur voor fotobehang?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Het kiezen van de perfecte muur voor fotobehang is een belangrijke beslissing. Je keuze is voor langere termijn en fotobehang is zeer bepalend voor de woonsfeer. Dus denk er goed over na voordat je een keuze maakt. In deze blog geven we je enkele tips die je zullen helpen de juiste muur te kiezen.

Tips voor het kiezen van de juiste muur voor fotobehang:

Er is een algemene regel waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een de meer muren voor je fotobehang luidt: “de meest geschikte muur is die je het  eerste ziet als je de kamer binnenloopt”. Dus een echt “wauw-moment” krijg je door deze muur te kiezen .Van de interieurarchitect kregen we de volgende tips die je helpen om een de juiste keuze te maken:

Voor een muur met het fotobehang die een maximum impact heeft als je de kamer binnenloopt, kies je voor een muur uit één geheel, dus geen muur met ramen.

Het fotobehang kan je dan eenvoudiger op hangen, zonder iets te hoeven knippen of te verliezen. Bovendien komt de afbeelding op het fotobehang beter tot zijn recht, een compleet en perfect beeld zal zonder twijfel veel meer de de aandacht trekken.

Kies de muur achter de TV als de muur in je woonkamer voor fotobehang. Een veel voorkomend misverstand is dat fotobehang achter de TV afleidend kan zijn.

Dat is niet per se waar; mensen plaatsen hun televisie meestal op een locatie die vanuit elke hoek van de woonkamer zichtbaar is, wat overeenkomt met onze hoofdregel voor het selecteren van accentmuren: “eerste of hoofdmuur die je ziet”.

Zelfs als je een groot hoofdbord aan je bed hebt, hang dan fotobehang achter je bed in je slaapkamer.

Aangezien je de meeste tijd in bed doorbrengt in je slaapkamer, zul je minder snel moe worden van het fotobehang als het achter je directe zicht is. Tip;  pas je beddengoed op je behang aan in plaats van andersom.

Als je besluit fotobehang te hangen in je hal, overweeg dan welke kant de deur naar binnen opengaat en kies vervolgens de wand tegenover de deur.

Uiteraard wil je niet een groot deel van je mooie fotobehang achter de deur verbergen.

Het is niet nodig om alle vier de muren van een kamer te behangen, je hoeft zelfs niet de hele hoofdmuur te behangen. Het kan fantastisch uitzien om alleen een deel van je muur te bedekken. Dit is vooral ook geschikt voor de kinderkamer.

Op onze website kun je je eigen fotobehang maken op basis van de favoriete cartoon van je kind. Cirkel-fotobehang is hiervoor een prima optie, je creëert hiermee een prachtig kunstwerk op je muur.

We hopen dat onze tips je helpen om de juiste keuze te maken. Bij Fotomuur heb je een groot aanbod fotobehang waaruit je jouw favoriete fotobehang kan kiezen. Je kan ook een eigen ontwerp of foto uploaden . 

Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over fotobehang, bekijk dan onze andere blogs.