FAQ fotobehang

Veel gestelde vragen:

1. Wat zijn de levertijden voor het fotobehang?
Wij versturen uw fotobehang tussen de 3 en de 15 werkdagen. Spoed bestellingen kunnen worden gedaan in overleg, er zijn meestal wel extra kosten aan verbonden. Dit omdat er dan extra ombouwtijden, orderverwerkingstijden en verzendkosten zijn. Als u gebruik wil maken van deze optie, kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen zodat we op de hoogte zijn van de spoed bij uw bestelling. Indien nodig kunt u altijd informeren naar uw levertijd. Heeft u hierover vragen, dan mail deze naar info@fotomuur.com
Door de covid-19 maatregelen kan er soms vertraging zijn in onze
productie, wij bieden alvast onze excuses aan voor eventueel ongemak.

2. Help Ik ben onverwacht niet thuis als de bezorger komt, wat moet ik doen.
Mocht u onverhoopt niet thuis zijn als de bezorger komt, plak dan een briefje op uw deur en vraag om het af te geven bij de buren.
De chauffeur zal er geen probleem van maken.
Het is voor ons heel erg lastig om te achterhalen, waar het pakket zich bevindt, of om nog wijzigingen aan te brengen als wij het pakket hebben aangeboden aan de transporteur.

3. Help, de foto die ik zoek voor mijn fotobehang kan ik niet vinden in jullie fotogalerij.
We hebben een abonnement bij de stockfotosite nl.fotolia.com.
Daar zijn miljoenen foto’s in allerlei categorieën. Kijkt u maar of de foto die u zoekt erbij zit. Indien ja, dan klikt u op het bewuste fotootje en ziet daarna dezelfde foto wat groter (let er op dat er ‘Maandpakket’ bij de foto staat). U klikt op ‘Download comp image’ (onder de foto) en klikt op de ‘Download’ knop onder de foto. Geef de foto de naam die al wordt voorgesteld door Fotolia zodat wij het nummer van de foto kennen.
U gebruikt die opgeslagen foto dan later om de bestelling mee te doen hier in de shop bij ‘Uw eigen afbeelding’.
Onze kwaliteitsindicator zal aangeven dat de foto te klein is, maar omdat we later de grote versie gratis voor u zullen aanschaffen, kunt u die waarschuwing negeren.
Wij schaffen de foto dus gratis voor u aan en gebruiken die om uw bestelling te drukken.

4. In welk bestandsformaat moet ik een eigen foto aanleveren/uploaden?
In feite alleen in .JPG en .PGN formaat op de website.
We kunnen wel drukken vanuit .EPS, .AI en .PDF, maar dan zou u de gegevens aan ons moeten toesturen via info@fotomuur.com.

5. Is een foto van mijn telefoon goed te gebruiken voor fotobehang? 
Ja, maar denk eraan het is geen professionele camera. Er kunnen aan de randen kleine verstoringen zichtbaar zijn als je foto gebruikt wordt voor een groot behang.
Ondanks de hoeveelheid pixels voldoende is, is door het kleine lensje soms toch wel een verschil te zien met een grote lens van een camera.

6.Is er kleurverschil tussen de foto’s op het scherm en de uiteindelijke FotoMuur?
Ja een beetje wel. Foto’s op de website worden weergegeven door een kwalitatief mindere RGB monitor ( mits deze is gecalibreerd ) in het RGB kleurensysteem.
Wij drukken in CMYK kleurensysteem, alle kleuren worden natuurlijker afgedrukt.
Dit is een voordeel van het vierkleurendruk proces.

7. Ik wil een eigen foto gebruiken. Aan welke eisen moet deze foto voldoen om gebruikt te kunnen worden voor fotobehang op een formaat van bv 2,5 x 4.0 meter?
Hou als vuistregel aan dat voor elke meter behang de originele foto minimaal 700 pixels per meter moet hebben. Dus een foto voor een behang van 5 x 3 m zou minimaal 3500 x 2100 pixels moeten hebben. Lager kan natuurlijk wel maar de kwaliteit is dan minder.

8. Zit er bij het behang ook een handleiding met uitleg over hoe te behangen.
Ja een duidelijke handleiding wordt meegeleverd om te behangen. Je kunt ook hier een uitgebreide handleiding vinden en bekijk ook meteen ons blog voor tips.

9. Moet ik bij het opgeven van de maten van de wand extra ruimte voorzien?
Wij raden aan een aantal centimeters in hoogte en breedte groter te nemen als de gemeten waardes van uw muur.
Er kan altijd ergens een klein verschil zijn en er is niets zo vervelend, als een strookje muur dat niet voorzien is van het behang..

10. Welke kwaliteit is het fotobehang waarop de afbeeldingen worden gedrukt?
Het behang dat we gebruiken is klasse A dubbellaags vliesbehang (Non-Woven). Dit betekent dat niet het behang, maar de muur voorzien moet worden van lijm. Dus geen geklieder met een behangtafel.
Zorg ervoor dat uw muur een niet al te zuigende werking heeft. Twijfelt u, dan strijk de muur vooraf in met een voorstrijkmiddel of een goedkope latexverf.
Op die manier voorkomt u blaasjes door te snel drogen van de lijm of in het allerergste geval krimpen van het behang.
Het materiaal is redelijk goed afwasbaar en ook na jaren weer makkelijk te verwijderen, uitermate geschikt voor het bedrukken met foto’s en zeer kleurvast. Vliesbehang op banen van 46.5 cm is 160 gram/m2. Vliesbehang voor 75 of 150 cm baanbreedte is 220 gram/m2. Voor naadloos Airtex of Heytex vinyl behang met een korte zijde van maximaal 315 cm en een lange zijde tot 100 meter, gebruiken wij vinyl behang van 350 gram/m2.

Aarzel niet om uw vraag aan ons te stellen. dit kan meteen via de chatfunktie of uw vraag sturen naar: info@fotomuur.com

11. Wat is nu eigenlijk vliesbehang:
Vliesbehang wordt van verschillende vezels gemaakt:  polyester, viscose, textielvezels en eventueel cellulose. Samen met een aantal bindmiddelen worden ze tot een laag geperst en op een drager (bv glasvlies) aangebracht.
Deze behangsoort neemt weinig tot geen vocht op, zodat het niet krimpt wanneer je het op de muur aanbrengt.
Je hoeft het behang zelf niet meer in te strijken, maar je strijkt de muur in met lijm, waardoor een behangtafel overbodig is. Nog meer voordelen die ik zou kunnen noemen zijn:
Vliesbehang is stevig, scheurt niet snel, is prima afwasbaar en moeilijk ontvlambaar.
Je hoeft het behang zelf niet meer in te strijken, maar je strijkt de muur in met lijm, waardoor een behangtafel overbodig is. Ideaal voor fotobehang.