Je bekijkt nu Welke behanglijm voor fotobehang?

Welke behanglijm voor fotobehang?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

We helpen je graag bij het kiezen van de juiste behanglijm voor uw fotobehang. Er zijn verschillende soorten behanglijm die gebruikt kunnen worden voor fotobehang. Het type lijm dat u moet gebruiken, hangt af van het type behangmateriaal en de waterdoorlatendheid er van. Voor behang dat weinig waterdoorlatend is, moet de lijm dispersion of plastic dispersion lijm bevatten.

Voor lichte behangsoorten is standaard lijm de beste optie, terwijl speciale lijm wordt aanbevolen voor zwaardere behangsoorten zoals hout-chip, vinyl, anaglypta of gestructureerde behangsoorten. Er is ook textiellijm beschikbaar voor textiel, metaal, folie en industrieel behang. Voor niet-geweven behang moet de lijm rechtstreeks op de muur worden aangebracht.

Wat is de beste ondergrond voor fotobehang?

De beste ondergrond voor behang is een gladde, schone en droge muur. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur vrij is van vuil, stof en vet. Als de muur niet glad is, moet deze worden geschuurd en geëgaliseerd voordat het behang wordt aangebracht. Als de muur vochtig is, kan het behang loslaten of gaan schimmelen, dus zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat u begint met behangen. 

De beste ondergrond voor fotobehang

Als u twijfelt over de staat van uw muur, kunt u het beste een professional raadplegen voordat u begint met behangen.Ook een ondergrond van onbehandeld, droog en absorberend hout dat vrij is van vernis, was of hars is ideaal voor fotobehang. Oppervlakten als plastic, glas en metaal bieden onvoldoende hechting voor de lijm, en zelfs primer kan niet gemakkelijk worden aangebracht.

Soms worden speciale en/of dispersion lijmen aanbevolen voor plastic en metalen oppervlakken, maar als het behang eenmaal is aangebracht, is het bijna onmogelijk om deze oppervlakken terug te brengen naar hun oorspronkelijke staat, en het verwijderen van de speciale lijmen is vooral moeilijk en tijdrovend.

Fotomuur heeft een grote selectie prachtige fotobehang in verschillende stijlen en ontwerpen voor elke ruimte, waaronder woonkamers, slaapkamers, kantoren en zelfs badkamers. Dus als je op zoek bent naar een mooie verandering in je ruimte-inrichting met een hoogwaardig prachtig fotobehang, vergeet dan niet om onze winkel te bezoeken.

Als je meer wilt weten over fotobehang, bekijk dan onze andere blogs.